training geven

Succesvol training geven

Medewerkers die training geven in de zorg herkennen wellicht wel iets van deze situaties: 

  • de oefening loopt niet
  • een cursist zegt op alles 'ja maar'
  • er was (weer) te weinig tijd
  • er was best veel weerstand en 'gezeur' uit de groep

Niet leuk, want trainers willen graag dat cursisten blij worden van wat ze hen kunnen leren. Of het nu een klinische les of een praktijktraining is. Maar hoe dan wel? In deze training leren cursisten dat 'goed zijn in je vak' je niet meteen een goede trainer maakt. Training geven is een vak apart. En in deze train-de-trainer leren ze hoe ze met de juiste hulpmiddelen en voorbereiding een effectieve training kunnen geven. Zodat hun cursisten na afloop tegen ze zeggen: "Dank je wel, dat was een hele fijne training. Hier hebt ik echt iets aan".

700+

tevreden cursisten

100%

maatwerk

Een leerzame en informatieve training. De verdeling theorie/praktijk is goed opgezet. Door de afwisseling is het een heel actieve training.

Lieke Laanstra-van de Grift

Trainingsonderdelen

Dag 1

In deze eerste trainingsdag gaan we in op de manieren waarop mensen leren en wat dat betekent voor de opzet van je training. Je leert hoe je je invloed kan uitoefenen op het leerproces en je ontdekt wat je eigen leerstijl is. 

Vervolgens doorlopen we de verschillende fases in de voorbereiding. Met behulp van handige hulpmiddelen en checklisten bouw je stapsgewijs aan je training. Daarbij komen o.a. aan de orde de beginsituatie-analyse, het formuleren van leerdoelen en het bedenken van de werkvormen van je training. Tot slot bereid je (samen met je medecursisten) een lessituatie voor, bespreek je dit met elkaar en oefen je. In de praktijk is het daadwerkelijk op papier zetten vaak ingewikkelder dan het lijkt. De trainer ondersteunt en geeft feedback. Aan het eind krijg je een huiswerkopdracht ter voorbereiding van de praktijk in dag 2.

Dag 2

Tijdens deze tweede training staat het oefenen van de daadwerkelijke trainingssituatie centraal. Je hebt vooraf een (deel van een) training voorbereid en die ga je nu uitvoeren. Jouw medecursisten en de docent geven gestructureerd feedback op basis van hun observatie. Daarin komen bijvoorbeeld de toepassing van werkvormen, de lesorganisatie en het gebruik van middelen aan de orde maar ook de sterke en zwakke punten met betrekking tot het lesgeven en het omgaan met kritische vragen en weerstand. De voorbereiding doe je thuis en hierin krijg je begeleiding van de trainer.

100% maatwerk

Alle cursisten vragen we vooraf naar de leerwensen. Zo krijgen we goed inzicht in wat ze nodig hebben.

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Heel praktisch toepasbaar
Super leuke training. Je leert welke werkvormen je kan toepassen maar je leert ook over hoe je zelf als persoon in de training staat.
Jolanda de Cloe (Thebe)
Een aanrader!

Het is een leuke training waar je als deelnemer enthousiast van wordt. Goede,  bruikbare tips en tools. Heeft inmiddels geresulteerd in een vergelijkbare training op locatie voor onze ergocoaches.

Chris van de Molen (IJsselheem)
Heldere oefenvormen
Een  praktische training. Leerzaam en met heldere voorbeelden en oefenvormen. Een goede opbouw en absoluut toepasbaar in het werkveld.
Greet  Belt-Kottrik (Treant)

Sluit het aan bij je wensen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.