theaterworkshop agressie

Acteurs spelen jouw situaties en jij mag aanwijzingen geven

Het kan zijn dat tijdens je werk iemand boos wordt, verhaal komt halen of anderszins grensoverschrijdend is. Wat moet je dan doen? Wat is de gepaste reactie om een situatie niet te laten escaleren? En wat moet je doen wanneer je op een onderhuidse manier onder druk wordt gezet? De situatie is niet agressief, maar er hangt wel een verhoogde spanning. Wat kan je dan doen om het gedrag effectief te stoppen?  

1 dagdeel

incompany

1.000+

tevreden cursisten

100%

praktijk

Een hele prettige manier om te leren hoe je kan omgaan met lastige en agressieve situaties.

Laagdrempelig en toegankelijk want je hoeft zelf niet te oefenen met een acteur.

-

Trainingsinhoud

agressie met acteur

In een theaterworkshop ziet de cursist aan de hand van eigen casuïstiek hoe je op een doeltreffende manier kan omgaan met de vele vormen van lastig en agressief gedrag. De casuïstiek wordt uitgespeeld door 2 professionele trainingsacteurs en de cursisten mogen regie-aanwijzingen geven. Op deze manier ervaren ze indirect wat consequenties zijn van het eigen handelen. 

Aan de hand van de verschillende scènes voegt de trainer theoretische kennis toe. 

Groep

Grotere groepen

In een theaterworkshop krijgen cursisten letterlijk spelenderwijs meer inzicht in de verschillende vormen van lastig, dwingend en agressief gedrag en hoe je daarmee kan omgaan. Omdat ze zelf niet actief deelnemen aan het spel is de theaterworkshop uitermate geschikt voor grotere groepen. 

Keuzes

Geschikt voor...

Een theaterworkshop helpt om medewerkers kennis te laten maken met de verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag en mogelijke manieren om het te stoppen. Deze vorm is ook bruikbaar om bijvoorbeeld het onderwerp 'grensoverschrijdend gedrag' bespreekbaar te maken in de organisatie en zo de discussie te starten over het stellen van grenzen. Welk doel je ook hebt, de theaterworkshop is een heel interactieve en laagdrempelige werkvorm.

Resultaat

Na afloop van de theaterworkshop heeft de cursist meer inzicht in

  • de verschillende vormen van lastig en agressief gedrag
  • het ontstaan van lastig en agressief gedrag

  • manieren waarop je gedrag kunt stoppen

  • de effectiviteit van het eigen handelen

Sluit het aan bij je wensen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.