Zonder wrijving geen glans

Medewerkers zijn niet altijd blij met veranderingen. Ze willen graag vasthouden aan hoe het nu gaat. De weerstand die ze dan hebben kan een indirecte uiting zijn van zorgen over de nieuwe toekomst of van zich overvallen voelen. Wanneer je met weerstand te maken hebt, wil je weten wat oorzaken en vormen van weerstand zijn. Zodat je van de negatieve energie een positieve kunt maken. Met behulp van verschillende technieken leer je hoe je anderen kunt motiveren om met je mee te denken en dingen anders aan te pakken.
300+
tevreden cursisten
100%
maatwerk

Wat fijn om heel praktische vaardigheden te leren. Zelfs thuis werken ze :-)

-

Trainingsonderdelen

Inhoud

De cursisten leren wat weerstand is, waardoor het ontstaat en vooral wat je kan doen om weerstand om te buigen en voor je te laten werken. In deze training gaan de deelnemers vooral praktisch aan de slag. Wij noemen dat ‘ervaringsgericht leren’. Dat betekent dat ze gaan oefenen aan de hand van situaties uit de eigen praktijk. Met behulp van verschillende werkvormen verbindt de trainer de theorie met de praktijk en een aantal basistechnieken. Door zelf te oefenen ervaren de cursisten de opbouw van weerstand bij zichzelf en bij anderen, gevolgd door het positieve effect van de geleerde technieken uit deze training.

100% maatwerk

Alle cursisten vragen we naar zijn of haar leerwensen. Zo krijgen we goed inzicht in wat ze nodig hebben. En uiteraard bespreken we met de opdrachtgever de huidige situatie, de wensen en de leerdoelen.

Sluit het aan bij je wensen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.