Gezond werken met beeldschermen

Werken medewerkers dagelijks met beeldschermen? Dan hebben ze vast wel eens koude vingers, een stramme pols , pijnlijke nek, schouders of rug. Dat is niet heel erg maar onderschat die signalen niet! Om te voorkomen dat deze klachten hardnekkig worden en steeds vaker terugkeren kan je zelf eenvoudige maatregelen nemen. In deze korte en vooral praktische, inspirerende workshop leren de cursisten wat en hoe ze zelf kunnen doen om gezond te kunnen blijven werken.
3 uur

dus kort en krachtig

2.400+
tevreden cursisten
100%
maatwerk

De werkplekken zijn na afloop meteen optimaal ingericht en de rapportage is bruikbaar voor de risico-inventarisatie en -evaluatie (rie)

-

Trainingsonderdelen

Inzicht in de (eigen) risico's

Alle cursisten vullen vooraf een vragenlijst in. Hieruit wordt in één oogopslag duidelijk welke risico's er actueel zijn. De training begint daarom met het bespreken van de resultaten. Wat zijn de huidige risico's op de afdelingen en voor jou persoonlijk? En hoe kan je ze voorkomen?  

Praktijk

Om zelf goede oplossingen te kunnen bedenken heb je enige kennis nodig. Daarom bespreken we de 5 W's, het belasting- & belastbaarheid model en het ontwikkelen van klachten. Vervolgens leren ze hoe ze effectieve oplossingen kunnen bedenken. Die gaan ze meteen in de praktijk toepassen op de eigen werkplekken.

Optimaal ingestelde werkplek

Na afloop zijn de computerwerkplekken van de cursisten binnen de bestaande mogelijkheden optimaal ingesteld, volgens de huidige geldende richtlijnen. Daarnaast heeft de opdrachtgever een managementrapportage   van de risico’s van de werkplekken. Deze is     bruikbaar voor de RI&E.     .

100% maatwerk

Iedere cursist vult voorafgaand aan de workshop een digitale vragenlijst 'Gezond beeldschermwerken' in. Het resultaat geeft in één oogopslag inzicht in de actuele risico's. Op individueel, afdelings- en organisatieniveau. De resultaten verwerken we in de workshop en de cursisten krijgen tips om de risico's te verminderen en te voorkomen. Een extra optie is dat de trainer vooraf de organisatie bezoekt en analyseert. Ook deze informatie wordt verwerkt in de workshop.

Sluit het aan bij je wensen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.