Hoe zorg je dat de ander jouw boodschap goed ontvangt?

Misschien herken je dit: Je hebt een gesprek met een collega en je hebt van te voren al in je hoofd wat je gaat zeggen. Maar eenmaal in gesprek lijkt het wel of de ander je niet wil begrijpen. Je krijgt bijvoorbeeld pietluttige vragen over details of je hebt het idee dat er niet goed naar je geluisterd wordt. Of die ander wordt zó enthousiast dat jij je verhaal niet eens kan afmaken! Hoe ga je daar nou mee om? 


In deze workshop leren cursisten over de manieren waarop mensen met elkaar communiceren. Maar ze leren vooral op welke manier zij hun communicatiestijl effectief kunnen aanpassen zodat hun boodschap op de juiste manier wordt begrepen door de ander.
650+
tevreden cursisten
100%
maatwerk
3
trainingsuren

Wat fijn om heel praktische vaardigheden te leren. Zelfs thuis werken ze :-)

-

Trainingsonderdelen

Inhoud

Dit is een korte, krachtige en vooral praktische workshop. De cursisten gaan op zoek naar de antwoorden op de vragen uit de inleiding. Daarbij leren ze meer over coachingsrollen en de verschillende communicatiestijlen, de bijbehorende kenmerken en het geven van feedback. Door deze kennis toe te passen in de praktijkoefeningen gaan ze het positieve effect ervan ervaren. Samen met de andere cursisten gaan ze in diverse werkvormen zelf aan de slag. Ze wisselen hun ervaringen uit met de anderen en bedenken samen oplossingen voor praktische situaties. Tijdens deze workshop gaan ze ook op zoek naar hun eigen communicatie(voorkeur)stijl. Want hoe beter je weet wat jouw stijl is, hoe effectiever je kunt communiceren met anderen.

100% maatwerk

Elke cursist vragen we naar zijn of haar leerwensen. Zo krijgen we goed inzicht in wat ze nodig hebben. En uiteraard bespreken we met de opdrachtgever de huidige situatie, de wensen en de leerdoelen.

Sluit het aan bij je wensen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.