Zo word je een effectieve ergocoach in jouw organisatie

In 3 minuten leggen we uit hoe de training is opgebouwd en wat je allemaal leert. 

Als open inschrijving én als incompany mogelijk

14

accreditatiepunten V&VN

20.000+

tevreden cursisten

100%

maatwerk

25 jaar

deskundigheid 

Trainingsdata en -tijden

Groep 1: 7 oktober + 4 november

Groep 2: 18 november + 16 december

lunchen

Lunch, koffie/thee

Voor beide dagen is een lunch inbegrepen in de prijs.
euro

€ 545,- 

(i.p.v. € 595,-) 

Geen btw,  geen verborgen kosten

Trainingslocatie

Nevelgaarde 7, 3436 ZZ   Nieuwegein

Reserveer je plek en krijg deze bonussen

  • Onbeperkt toegang tot de Academie Gezond & Veilig werken
  • Onbeperkt toegang tot je digitale leeromgeving
  • Onbeperkt toegang tot de Community Ergocoaches Nederland
  • Onbeperkt toegang tot de online bibliotheek Gezond & Veilig
  • Handboek Ergocoach

Incompany training

Wil je 4 ergocoaches of meer laten opleiden? Dan kan een incompany-training voordeliger zijn. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Zo kan je een goede afweging maken.

Dit vinden eerdere cursisten ervan

Marieke Boshart

De training geeft nieuwe kennis en laat je denken over je eigen handelen en dat van je collega's. Het enthousiasme waarmee de training wordt gegeven werkt heel motiverend.

Christa Waterlander

 Hele informatieve en praktische training, heel veel geleerd en met de kennis en kunde kan ik het zo toepassen in de praktijk.

 Mirjam Veldhuizen

Leerzaam! Theorie maar ook ruimte om eigen ervaringen te benoemen, te sparren en tools in handen te krijgen. De reader is er zeker één waar ik nog eens op terug zal pakken. Staat veel interessante info in over bijvoorbeeld feedback geven.

Reine Procee

Zeer praktisch. Collega’s coachen en feedback geven, een Plan van Aanpak opstellen….

Een waardevolle, professionele én persoonlijke verrijking. 

Trainingsonderdelen

Leren zien en analyseren

Na kennismaking en toelichting op het programma gaat de trainer in op beleidsvorming voor fysieke belasting en het profiel van de ergocoach. Vervolgens komen het functioneren van het lichaam in relatie tot het werk en het ontstaan van fysieke klachten aan de orde. Je leert hoe je knelpunten kan signaleren en analyseren. Daarbij maak je gebruik van verschillende modellen, basisregels en de praktijkrichtlijnen. Je krijgt inzicht in de oplossingsrichtingen en leert deze toepassen.

Coaching, verandering en weerstand

Coaching en communicatie zijn belangrijke onderdelen in deze opleiding. Wat is coaching precies en welke stappen er zijn? Je gaat aan de slag met de verschillende coachingsrollen en leert deze toe te passen in allerlei inspirerende en veilige oefeningen. 


Veranderingen leveren vaak weerstand op en soms zelfs conflicten. Als ergocoach heb je  vaardigheden nodig om hiermee om te gaan en weerstand te kunnen ombuigen. Centraal staan vragen als: Hoe spreek je collega’s aan op eigen verantwoordelijkheid, hoe spreek je elkaar positief aan op gedrag en hoe creëer je draagvlak voor verandering? Je leert meer over wat feedback is en gaat in allerlei verschillende, actieve werkvormen de geleerde vaardigheden toepassen en oefenen. 

Praktijk

Tot hier heb je heel veel kennis opgedaan en vaardigheden geoefend. Nu is het tijd om deze te gaan toepassen en verdiepen. Je gaat aan de slag met het analyseren en beoordelen van knelpunten en leert daarbij hoe je collega’s kan coachen naar oplossingen. Daarbij is er veel aandacht voor inspiratie, gedragsverandering en –behoud.

Toepassen

Nu je weet hoe je knelpunten signaleert en kunt oplossen ga je aan de slag.  Je leert verbeterplannen succesvol opstellen en invoeren en hoe je jouw collega's daar straks bij kan betrekken. Ook leer je gebruik te maken van maken van praktische tools die de gewenste gedrags- en cultuurverandering ondersteunen. Daarbij word je uitgedaagd om te denken in wensen en mogelijkheden.

Borging

In het laatste deel van de training komen invoeringsstrategieën voor borging van het programma fysieke belasting aan de orde. De trainer gaat dieper in op belangrijke (rand) voorwaarden die daarbij een rol spelen. Voorbeelden hiervan zijn het creëren van draagvlak, beschikbaarheid en inzet van middelen en tijd.

Praktijkopdrachten

Naast de bijeenkomsten krijg je verschillende praktische opdrachten. De resultaten daarvan gebruik je in de trainingen. De opdrachten zijn zodanig geformuleerd dat je ze grotendeels tijdens je werk kunt uitvoeren.

100% maatwerk

We vragen jou vooraf wat jij specifiek wil leren. En wat voor soort belastende situaties jij in je werk tegenkomt. Dat alles verwerken we in de training. Zodat het gaat over situaties die jij herkent. En waarmee je dus straks aan de slag kan.  

14 accreditatiepunten

null


Onbeperkt toegang tot de Academie Gezond & Veilig werken

theorie van agressie

Cursusomgeving

Al je trainingsmateriaal vind je hier: trainingsvideo's, e-learning's, programma's, hand-outs en nog meer.

Bibliotheek

Vind hier alles wat je nodig hebt als ergocoach. Video's, stappenplannen, richtlijnen, handige tools.

Community

Versterk elkaar! Deel in de besloten groep  kennis, ervaringen en wissel ideeën uit met de andere cursisten.

Altijd en overal toegang

Met deze speciale app kan je snel iets opzoeken in je cursus of bibliotheek. Direct, altijd en overal.

Gratis training

Mensen werken vaker thuis. Je krijgt volledige toegang tot de training 'Een gezonde beeldscherm (thuis)werkplek'.

E-learning

Online leren is steeds populairder. Vind materiaal over onderwerpen die te maken hebben met gezond en veilig werken.

Reserveer snel je plaats

logo_corpus_sanum_25_jaar

Sinds onze oprichting leiden we ergocoaches op. Door heel Nederland. En dat zijn er best veel. Dus we durven gerust te zeggen dat we heel veel ervaring hebben met het opleiden van succesvolle ergocoaches.


Maar we zitten nooit stil. We ontwikkelen de opleiding steeds verder. We passen het programma aan aan nieuwe inzichten en innovaties. Gebruiken nieuwe werkvormen en technieken. Scholen onze trainers bij en ga zo maar door.


Alles om ervoor te zorgen dat jij met deze opleiding een effectieve ergocoach wordt!